Iværksættere får vejledning fra eksperter til at skabe social forandring

”Det har været fedt med eksperter, der kan guide os på de områder, hvor vi har allermest brug for det.” Sådan fortæller InnoSocial’s founder og administrerende direktør i Johan Dubert om Impact StartUp, som de deltager i.

børn

NYHED 3. maj 2021

Gennem digitale løsninger er InnoSocial på en mission om at reducere mistrivsel blandt børn og unge og gøre en forskel i vores samfund gennem formålsdrevne digitale løsninger. Med dataopsamling og kunstig intelligens hjælper InnoSocial fonde, investorer, indsatsleverandører, kommuner og regioner med at finde ud af, hvilken social forandring deres donationer og investeringer skaber for borgere.

InnoSocial er en af de 21 udvalgte virksomheder, der deltager i Impact StartUp – et accereratorprogram for startups med en social målsætning. De har indtil videre haft stor gavn af deres deltagelse i Impact StartUp og har endnu flere måneder i vente, hvor de især kommer til at lære om dokumentation og management af impact/outcome:

”At dokumentere sit outcome giver anledning til at tage et kritisk syn på sin egen forretning, de forandringer man skaber, og den værdi man gerne vil skabe. Og så kan den især bruges til både intern og ekstern kommunikation,” lyder det fra Johan, der tilføjer: ”Lige nu har vi fokus på den impact, vores kunder skaber, men vi i fremtiden forventer at måle på den impact, vi også selv skaber.”

Udover camps og andre aktiviteter får deltagervirksomhederne hjælp til blandt andet forretningsudvikling, støtte til udvikling af det kommercielle og sociale potentiale, investorkontakt m.m.:

”Det har været meget værdifuldt både at lære og at netværke med andre iværksættere. Og især at få tilbudt fede mentormuligheder på regelmæssig plan. Impact StartUp har gnistret de kritiske samtaler for vores forretning, og hvordan vi går fremtiden i møde” fortæller Johan, der sammen med 10 andre ildsjæle driver InnoSocial.

Målet med Impact StartUp er at professionalisere sociale iværksættere, styrke deres konkurrenceevne og matche dem med et panel af relevante investorer i både Danmark og resten af Norden. Forløbet faciliteres af Den Sociale Kapitalfond og støttes af Industriens Fond.

InnoSocial tøver ikke med at anbefale Impact StartUp: ”Jeg vil klart anbefale Impact StartUp til andre iværksættere. Man får masser af god viden og sparring i forhold til både standard og social forretningsudvikling.”

Impact StartUp Danmark er en indgang til det økosystem, der består af impact startups, offentlige samarbejdspartnere og impact investorer, fordi vi tror på, at det godt kan lade sig gøre at skabe en mere bæredygtig verden samtidig med, at man tjener penge.

Følg vores Instagram via ikonet for at høre mere om forløbet og de andre deltagende virksomheder.