“Impact StartUp har hjulpet os til at kigge mere indad i maskinrummet og blive udfordret på nogle fundamentale ting”

Sådan lyder det fra Nicklas Stenfeldt, co-founder af Elderlearn, som deltager i Impact StartUp-forløbet. Forløbet er for iværksættere, der tilbyder bæredygtige løsninger på nogle af vores velfærdssystems største udfordringer.

Foto: Thomas Brolyng Steen

NYHED 3. maj 2021

Den socialøkonomiske virksomhed Elderlearn er en af de 21 udvalgte virksomheder, der lige nu deltager i programmet Impact StartUp.

Elderlearn matcher ældre borgere med udlændinge, der arbejder eller studerer i Danmark. Det skaber trivsel, glæde og indhold for den ældre, samtidig med at udlændingen forbedrer sine sprogkundskaber og dermed integrationsmuligheder.
 
I Impact StartUp lærer virksomhederne bl.a. at dokumentere deres outcome: ”Outcome er vigtigt, hvis vi skal have en eksistensberettigelse over for vores kunder. Hvis ikke vi kan se, at det vi gør kan rykke for nogen, hvorfor skulle der så være nogen, der ville købe det?” lyder det fra Nicklas Stenfeldt, co-founder af Elderlearn.
 
“Impact StartUp har hjulpet os til at kigge mere indad i maskinrummet og blive udfordret på nogle fundamentale ting. Det er fedt med en, der kender ens virksomhed, og som kan stille de helt rigtige spørgsmål” tilføjer Nicklas.
 
“Vi har arbejdet intenst med, hvordan man opbygger et overbevisende pitchdæk, og hvad investorerne gerne vil se og høre om virksomheden. Og så er vi blevet tvunget til at arbejde mere aktivt med vores budgetter”, uddyber Andreas Reventlow.
 
Som vi tidligere har delt, har Elderlearn sammen med KU og AAU modtaget et støttebeløb på 9,6 millioner DKK fra Innovationsfonden til udvikling af det nye projekt EMOVE. Parterne har selv investeret 3,2 millioner DKK.
 
Projektet, der sættes i gang 1. maj 2021 og varer 3,5 år, er et managementsystem ved navn Kople (www.kople.io). Ambitionen med Kople er at udvikle viden og værktøjer til håndtering af matchmaking mellem NGO’er og frivillige – samt facilitering af en løbende dialog mellem parterne.
 
Der har længe været efterspørgsel fra organisationer af et system, der kan hjælpe med at håndtere samarbejdet med frivillige – bl.a. i forhold til GDPR-lovgivningen. Med en specifik forsknings- og feedbackstruktur mellem Elderlearn, KU og AUU, kan Kople hjælpe organisationer med at indfri deres fulde potentiale til samarbejde med frivillige.
 
Elderlearn vil helt sikkert anbefale Impart StartUp til andre virksomheder: “Jeg vil helt klart kunne anbefale Impact StartUp. Hvis man er helt ny, kan det være altafgørende for, at man kommer rigtigt i gang. Hvis man er mere etableret, er det en super fed måde at udvide sit netværk på,” fortæller Nicklas Stenfeldt.
 
Målet med Impact StartUp er at styrke virksomhedernes konkurrenceevne og matche dem med et panel af relevante investorer i både Danmark og resten af Norden. Gennem programmet fokuseres bl.a. på at udvikle bæredygtige forretningsmodeller, håndtering af impact management, strategier for skalering samt veje til finansiering og kapitalfremskaffelse. Forløbet faciliteres af Den Sociale Kapitalfond og støttes af Industriens Fond.
 
Følg Impact StartUp’s Instagram på ikonet for mere viden om forløbet og de andre deltagere: