NYHEDER

De 10 nye virksomheder i vores nordiske accelerator: 

Vi havde kick-off på endnu et nyt Social Impact Accelerator-forløb i sidste uge med 10 nye, inspirerende og ambitiøse virksomheder. Dem kan du lære at kende lige her: 

 

læs mere

Endnu en Impact StartUp-virksomhed får investering

Virksomheden Healper, som matcher personer med psykiske udfordringer med den rette terapeut, har fået fem investorer ombord. Nu vil de arbejde for at gøre det cool at gå til terapi. Læs mere her: 

Læs mere

Sheworks Atelier vinder pris til Danish Design Awards

Impact StartUppen Sheworks Atelier vinder prisen for Visionary Concepts ved Danish Design Awards! 🎉 Prisen gives for en designløsning eller innovativt og visionært koncept, der skaber en mulighed eller forskel i en forretningsmæssig, social eller kulturel kontekst.

Læs mere

Social impact på Folkemødet

Folkemødet er lige om hjørnet – mød nogle af deltagervirksomhederne fra Impact StartUp eller mød virksomheden bag Impact StartUp Danmark, Den Sociale Kapitalfond, når de afholder debatter i teltet “Kvalitet i sociale velfærdsløsninger”

læs mere

Nyt nordisk acceleratorforløb!

Impact StartUp matcher de mest innovative startups med førende eksperter på impact-området. Nu lancerer vi vores første nordiske accelerator for ambitiøse, sociale startups! Ansøgningsfrist 1/8.

læs mere

Og vinderne er…

To virksomheder i vores accelerator Impact StartUp har i dag hver vundet 50.000 kr. sponsoreret af Den Sociale Kapitalfond. Læs hvem og hvad de skal bruge pengene på lige her.

 
Læs mere

Impact StartUp-virksomhed får investering inden markedsentré

En større gruppe investorer har investeret i virksomheden Manigrip, der udvikler redskaber til mennesker med nedsat håndfunktion. Læs mere om investeringen, og hvad Manigrip skal bruge pengene til her!

Læs mere

Impact StartUp-virksomhed skyder i vejret efter investering

Virksomheden Healper, der kæmper for, at mennesker er sikret den rette psykologhjælp, skyder i vejret efter nye investeringer. Læs mere om dem og deres nye samarbejde lige her: 

læs mere

Impact StartUp-virksomhed får investering har Kahoot-stiftere

Investeringsselskabet We Are Human har føjet den danske læseassistent Hero til porteføljen. Hero er en af de 21 startups, der er med i acceleratorforløbet Impact StartUp. Læs mere om Hero og deres nye investor lige her: 

læs mere

Demoday Nordic

Lige nu pitcher 12 håbefulde deltagervirksomheder fra Impact StartUp DK/NO/SE for ambitiøse investorer i den store finale: Demoday Nordic. Her skal de vise investorerne, hvorfor lige præcis de kan bidrage til at løse nogle af samfundets allerstørste udfordringer.

Læs mere

Impact StartUp Nordic DemoDay

We believe that entrepreneurs hold many of the best solutions to society’s biggest challenges. That’s why we want to help them grow. And we hope YOU will be a part of it. We are happy to invite you to the first Nordic Impact Startup DemoDay, where you will meet some of the best social impact entrepreneurs in the Nordic. 12 promising impact startups from the Nordic in need of capital will pitch online followed by a live Q&A session where they will answer questions about their company.

Read more

Startup hjælper borgere med hjerneskade tilbage til hverdagslivet

Cervello hjælper unge som ældre med genoptræning efter hjerneskade, så borgerne og deres pårørende hurtigere kan komme tilbage til hverdagslivet. De deltager i Impact StartUp, og du kan høre mere om dem og deres forløb lige her:

se video om cervello

Healper kæmper for danskernes mentale sundhed

Healper, som deltager i Impact StartUp, har skabt en bookingplatform, der sørger for at finde den helt rette psykolog til dig. Hør mere om dem og deres oplevelse i Impact StartUp lige her:

se video om healper

Bornholmske iværksættere forebygger arbejdskader

Precure har udviklet produkter, der skal forebygge musearme, tennisalbuer og lænderygproblemer. Begge produkter er baseret på kunstig intelligens, som gør det muligt at skræddersy tilbagemeldingen til den enkelte bruger og giver virksomheder data-baseret indsigt i deres egne arbejdsmiljøforhold. Hør lidt om dem, og hvordan det har været at deltage i Impact StartUp her.

se video om precure

En farm midt i København

En urban farm, der dyrker planter uden jord og pesticider, transporterer dem via cykel og med nul emballageaffald. Lyder det svært? Ikke for Nabo Farm. De har nemlig knækket koden, og nu har leverer de urter og bladgrønt til kunder som Aamans-kæden på grønneste vis. Hør om deres forretningsidé, social impact og meget mere lige her.

Se video om Nabo farm

Videointerview af Plata fra DemoDay

Plata formidler lån ved at forbinde mennesker, der har penge på deres konto til negativ rente, med mennesker, der betaler for meget for deres banklån. Tryk på linket og se en video af Plata, hvor de bl.a. fortæller om, hvad deres konkrete social impact er, og hvordan de tjener penge på det.

Se video om plata

En håndgribelig hjælp i livet

Ved hjælp af patenterbar teknologi har Manigrip udviklet en grebsforstørrer, der hjælper mennesker nedsat funktion til at gribe fat om alle smalle genstande såsom bestik, skriveredskaber og køkkenredskaber. Hør om deres forretningsidé, social impact og hvordan de tjener penge på det – lige her. 

Se video om manigrip

“Nu kan vi påvise, hvad det, vi arbejder med socialt, kan give af overskud økonomisk”

Cirka 17% af al mad på global plan går til spilde. I Danmark er det 700.000 tons om året. Men det vil FoodChangers lave om på, samtidig med at de vil hjælpe sårbare unge med at komme i arbejde. Læs hvordan de vil løse nogle af samfundets allerstørste udfordringer, og hvad de tager med sig fra Impact Startup indtil videre.

Læs mere

Impact StartUp-deltager kåret som ‘Future Unicorn of the Year’ af Dansk Industri Digital.

Bæredygtighed er kommet for at blive, men mange virksomheder ved ikke, hvor de skal starte. Det har Legacy fundet en løsning på. De er derfor blevet udvalgt som en ud af tre ‘Future Unicorn of the Year’-virksomheder af Dansk Industri Digital.

Læs mere

Mewalii kåret som årets klimaiværksætter

Mewalii, som deltager i Impact StartUp, har vundet prisen som årets klimaiværksætter 2021 samt 250.000 DKK ved Klimafolkemødet i Middelfart i september. Læs mere om dem her!

Læs mere

PRECURE får millioninvestering og gør sig klar til det globale marked 

En investor fra den ”traditionelle” IT-investeringsverden vil med på rejsen hos impact virksomheden Precure. Læs mere her!

Nyhed: precure

Iværksættere får vejledning fra eksperter til at skabe social forandring

”Det har været fedt med eksperter, der kan guide os på de områder, hvor vi har allermest brug for det.” Sådan fortæller Impactlys founder og administrerende direktør i Johan Dubert om Impact StartUp, som de deltager i. Læs mere her!

Case: innosocial
børn

Mewalii gør verden grønnere – et bind ad gangen

Med en investering fra en business angel fik de to foundere af virksomheden Mewalii, Frederikke Dahl og Simone Westergaard, mulighed for at realisere deres drøm om at udvikle et 100 procent bionedbrydeligt menstruationsbind. Læs mere her:

Case: Mewalii

Elderlearn får støttebeløb til udvikling af ny platform for NGO’er og frivillige

Elderlearn, som deltager i Impact StartUp, har sammen med KU og AAU modtaget et støttebeløb på 9,6 millioner DKK fra Innovationsfonden til udvikling af det nye projekt EMOVE. Partnerne har selv investeret 3,2 millioner DKK. Læs mere her: 

Nyhed: elderlearn

Unge iværksættere lærer at dokumentere impact 

Thomas Solgaard og Henrikke Kylén Pederen, direktører og co-founders af virksomheden Manigrip, har indtil videre haft stor gavn af deres deltagelse i Impact StartUp og har endnu flere måneder i vente, hvor de især kommer til at lære om dokumentation og management af impact.

Case: Manigrip

Impact StartUp årsrapport

Et spændende år er gået, og vores årsrapport er ude! Er du iværksætter, investor eller bare klar til at blive endnu klogere på Impact StartUp, så kan du i rapporten læse om vores ambitioner, hvad investorer kigger efter i en virksomhed og endnu mere. Link herunder!

Årsrapport

Podcast om Impact StartUp

Mød Birgitte Frost Mathiesen, ledende partner i Den Sociale Kapitalfond, som driver Impact Startup. I podcasten “Klar Parat Startup” fortæller hun blandt andet om startups, der tager socialt ansvar. Hør den her i afsnit #8:

Podcast

Unge iværksættere med grøn ambition i Impact StartUp

Iværksætterne bag RePot, Annika Bøg Madsen, Mark Prahinog og Astrid Rothausen, har haft stor gavn af deres deltagelse i Impact StartUp. De har lige deltaget i Demo-Day, hvor de pitchede foran et panel af 56 investorer. Læs mere om de tre unge og deres oplevelse med Impact StartUp indtil videre:

Case: repot

Lærerigt og inspirerende

Helene Hoffmann, founder af Cervello, var helt klar, da hun for nyligt pitchede over for et panel af investorer på DemoDay, en del af Impact StartUp-forløbet. Udover bootcamps, networking og investor-talks, kan du her læse mere om, hvad hun har fået ud af forløbet:

case: cervello

DemoDay

I dag har ti seje virksomheder fra vores accelerator Impact StartUp pitchet virtuelt foran et panel af 56 ambitiøse investorer! Investorerne var forinden blevet varmet op til pitches i Impact StartUp’s Investor Lab, hvor de delte erfaringer om impact investeringer. Læs mere her:

demoday

Ung designer får hjælp til at udvikle sin idé

Solveig Søndergaard, stifter af SHEworks, har blandt andet fået konkrete teknikker til at øge salgs- og kundeflow og er nu klar til at pitche over for et panel af investorer på den kommende Demo-dag den 26. november. Læs mere om de ting og værdier, SHEworks har taget med sig her: 

case: sheworks

Inspiration, værktøjer og et uvurderligt netværk

”Det bedste ved at være med i Impact StartUp er, at der kommer en udefra og stiller alle de kritiske spørgsmål”, lyder det fra Michael Noer, indehaver af virksomheden Auto Mobil, der op- og ombygger biler til handicapbiler. Du kan læse mere om Michaels oplevelse med forløbet her: 

case: auto mobil

Elderlearns introduktion til investorverdenen

“Vi har arbejdet intenst med, hvordan man opbygger et overbevisende pitchdæk”, lyder det fra co-founder Anders Reventlow. Læs mere om, hvad virksomheden har fået ud af forløbet Impact StartUp her:

Case: elderlearn